Club in beeld: Body Move Stiens

Voor de eerste najaarseditie van de rubriek “Club in beeld” spraken wij met de sportieve en altijd even hartelijke Petra de Jong-Fernee. Samen met haar zakenpartner, Annet van Dijk, nam zij negen jaar geleden het gedurfde besluit om hun favoriete sportschool in Stiens over te nemen. Een gezellige sportschool die anders wellicht door sluiting verloren zou zijn gegaan. 

IMG 20170703 WA0000

Body Move Stiens zag negen jaar geleden voor het eerst daglicht. Zou je iets meer willen vertellen over de overname van jullie sportschool, die destijds bekend stond onder een andere naam?

Petra: “Jazeker, dat wil ik wel. Negen jaar geleden sportten Annet en ik bij een kleinschalige sportschool in Stiens. In die periode sportten daar ongeveer 180 leden. De toenmalige eigenaar besloot na drie jaar om te stoppen met de sportschool. Dat vonden Annet en ik zo jammer dat wij de sprong gewaagd hebben en de sportschool hebben overgenomen. Dat was inderdaad een gedurfd besluit, maar gelukkig steunen onze partners ons volledig en helpen zij mee in de zaak. Inmiddels is het ledenaantal meer dan verdubbeld en runnen wij een hele gezellige sportschool.” 

Wat een bijzonder verhaal. Was je voorheen dan ook werkzaam in de sportsector?

Petra: “Nee, Annet en ik waren beiden niet actief in de sportsector. Ik werkte voorheen in het ziekenhuis als verpleegkundige en Annet was pedicure van beroep. Bij de overname van de sportschool heb ik mezelf volledig omgeschoold. Zo heb ik de opleidingen voor de programma’s ClubJoy Power en ClubJoy Cycle gevolgd en vervolgens heb ik ook nog de opleiding tot TRX-trainer afgerond. Inmiddels geef ik verschillende soorten groepslessen, waaronder ClubJoy Power en ClubJoy Cycle en geef ik diverse functionele trainingen. Naast het verzorgen van groepslessen ben ik ook verantwoordelijk voor alle administratieve aangelegenheden en een stukje sales.” 

Dat is nogal een carrièreswitch. Kwam deze keuze voort uit jouw passie voor sport? 

Petra begint te lachen en vertelt: “Ja dat klopt wel aardig. Hoewel ik voorheen niet werkzaam was in de sportsector, heb ik wel altijd op landelijk niveau geturnd en heb ik ook balletles gegeven. Ik ben eigenlijk altijd wel zeer sportief geweest.” 

Je omschrijft Body Move Stiens als een kleinschalige sportschool. Zou je iets meer willen vertellen over jullie sportcentrum? 

Petra: “Natuurlijk wil ik dat! Body Move Stiens is begonnen als een kleinschalige sportschool met minder dan 200 leden. Inmiddels is het ledenaantal meer dan verdubbeld, maar de gemoedelijkheid van een klein sportcentrum is altijd blijven bestaan. Daar zijn wij ook heel blij mee. Leden moeten zich welkom voelen bij ons. Toegankelijkheid en een persoonlijke benadering vinden wij erg belangrijk. Die toegankelijkheid zien wij eigenlijk ook goed terug bij ClubJoy. In plaats van eisen te stellen aan een sportcentrum, probeert ClubJoy mee te denken met de clubeigenaren. Persoonlijk vind ik dat erg prettig.” 

Dankjewel Petra! Het SHARE THE FUN-principe is goed voelbaar binnen jullie centrum. Welke groepslessen bieden jullie allemaal aan? 

Petra lacht en vertelt: “Het is inderdaad altijd even gezellig bij ons. Ook in de groepslessen streven wij naar een prettige sfeer voor iedereen. Het volgen van groepslessen moet geen prestigekwestie zijn. Het is ons doel dat iedereen zich prettig voelt in onze lessen. Wij werken bijvoorbeeld ook met verstandelijk beperkten. Ook die doelgroep voelt zich bij ons helemaal op het gemak. Dat is voor ons “SHARE THE FUN”.

IMG 20170703 WA0001

Petra vertelt verder: “Wij bieden diverse lessen aan op ons rooster, waaronder ClubJoy Step, ClubJoy Fit&Shape, ClubJoy Power en ClubJoy Cycle. Deze lessen worden allemaal erg goed bezocht. Onze leden blijken echt trouw en honkvast te zijn. Dat is wel erg leuk om te zien. Daarnaast geven wij diverse functionele trainingen en kickboksen én werken wij samen met een judoschool. Op deze manier kunnen wij een zeer brede doelgroep aanspreken. Voor iedereen is er wel iets te doen.”

Hebben jullie nog evenementen op de planning staan voor dit jaar? 

Petra: “In het najaar hebben wij eigenlijk geen bijzondere activiteiten gepland staan. Wel overwegen wij een nieuwe groepsles te introduceren, ook een groepsles van ClubJoy. Daar zijn wij nu vooral mee bezig. Enerzijds zullen instructeurs worden opgeleid en anderzijds willen wij dit natuurlijk feestelijk aankleden. Uiteraard zullen wij rond de kerstperiode wel nog een gezellige kerstborrel organiseren.”

Als je een gouden tip mocht geven aan collega-ondernemers die zijn aangesloten bij ClubJoy, wat zou je dan zeggen? 

Petra: “Het allerbelangrijkste is dat je vooral moet zorgen voor veel plezier binnen jouw club. Het contact met de leden, maar ook met de instructeurs houd ik altijd open. Toegankelijkheid is erg belangrijk. In het contact met leden en instructeurs werkt een persoonlijke benadering altijd het beste. Je wilt immers dat iedereen zich welkom voelt.”