Club in beeld: SGZ Sport & Wellness

Deze maand in Club in Beeld: SGZ Sport & Wellness! Een allround club met een breed scala aan faciliteiten, zoals zwemlessen, personal training, fysiotherapie en natuurlijk ook groepslessen. Wij spraken met Chantal van Hooijdonk, assistent clubmanager en groepslescoördinator van deze prachtige Zevenbergse club.

MG 7040

Chantal, jij bent al aardig wat jaren actief binnen SGZ Sport & Wellness. Kun je iets meer vertellen over jullie club?

Chantal: “Jazeker. SGZ Sport en Wellness is een allround club. Dat wil zeggen dat wij veel faciliteiten bieden onder één dak. Denk aan zwemlessen, personal training, fysiotherapie, fitness en uiteraard ook groepslessen. Wij zetten in op kwaliteit, maar de dorpse gezelligheid staat bij ons ook hoog in het vaandel.”

Je bent assistent clubmanager. Kun je iets meer vertellen over jouw loopbaan binnen SGZ Sport & Wellness?

Chantal: “Ik ben dertien jaar geleden begonnen als groepslesinstructrice. De eerste groepsles die ik mocht geven was Body Combat. Ik had al snel de smaak te pakken en daarna volgden dan ook snel veel meer groepslessen. Ik was zo vaak in de sportschool te vinden dat ik uiteindelijk ook receptiewerkzaamheden ben gaan verrichten. Dat werd al snel uitgebreid met een functie als groepslescoördinator. Ik bleef echter actief in het geven van groepslessen en was daarnaast ook als coach te vinden op de fitnessvloer. Inmiddels is mijn functie als groepslescoördinator uitgebreid tot de functie van assistent clubmanager en ben ik al zes en een half jaar met heel veel plezier werkzaam bij SGZ Sport&Wellness.”

Wat een interessant verhaal! Het is duidelijk dat je in jouw carrièrepad gekozen hebt voor passie. Was jouw initiële beroepskeuze ook sportgerelateerd?

Chantal glimlacht en vertelt: “Het is zelfs nog wel meer dan passie, het is een verslaving! Het contact met mensen, zowel in de groepsleszaal als aan de receptiedesk, maar ook de gezelligheid binnen ons team maakt het werk bij SGZ gewoon ontzettend leuk.”

Chantal vervolgt: “Oorspronkelijk deed ik een studie als paraveterinair dierenartsassistent, maar ik moet bekennen dat ik altijd wel een bezige bij ben geweest. Naast mijn studie had ik al diverse bijbaantjes. Ik werkte in de kledingbranche en daarnaast ontwikkelde ik mijzelf destijds al als groepslesinstructrice door diverse opleidingen en cursussen te volgen. Mijn hobby is mijn werk geworden en nu is mijn werk ook tevens mijn hobby. Een andere hobby van mij? Poeh, ik houd er ook wel van om even lekker ontspannen op de bank een Netflix serie te kijken.”

Hoelang werken jullie al met ClubJoy groepslessen en waarom de keuze voor ClubJoy?

Chantal: “Wij werken sinds juli 2013 met ClubJoy groepslessen. Wij waren destijds toe aan iets nieuws en het persoonlijke karakter van ClubJoy als organisatie sprak ons erg aan. Er wordt naar de klant geluisterd en snel geschakeld als wij ergens tegenaan lopen. De samenwerking is gewoon top! Daarnaast vinden wij de lessen ook altijd goed opgebouwd en de muziek is ook altijd gevarieerd. Wij werken met nagenoeg alle ClubJoy programma’s, met uitzondering van ClubJoy Dance, ClubJoy Battle en ClubJoy Challenge.”

Wat leuk om te horen Chantal! Welke les is momenteel de grootste publiekstrekker?

Chantal: “Dat is LXR, mede ook vanwege het feit dat deze les een maand geleden groots is gelanceerd binnen onze club. Verder is ClubJoy Yoga een erg populaire les die altijd volle zalen trekt. De les wordt gegeven in een ongedwongen setting, in een knusse zaal, door instructeurs die het programma omarmen en daar voor de volle 100% achter staan. Ook ClubJoy Power doet het erg goed. Het trekt, net als ClubJoy Yoga, zowel mannen als vrouwen aan. Het is een programma waarbij je jezelf iedere keer kan uitdagen om er net weer iets meer uit te halen. Daar gaan onze leden ook voor: het maximale!”

Hebben jullie nog special events op de planning staan?

Chantal knikt en vertelt enthousiast: “Toevallig hebben wij twee weken geleden een spinning event georganiseerd, een zes-uur-durende marathon voor de Harold van Zundert Stichting. In totaal hebben wij een bedrag van € 4.500,- opgehaald voor dit goede doel. Tijdens dit event hebben wij ook ClubJoy Cycle 58 gelanceerd, wat erg goed ontvangen werd.”

Chantal vervolgt: “Momenteel zijn wij ook bezig met een verbouwing. Zo hebben wij een squashbaan volledig omgetoverd tot een heuse fit area. Dit wordt een trainingszone waarin we echte stoere work-outs en challenges gaan geven. Deze ruimte zal binnenkort feestelijk worden geopend, gelijktijdig met de opening van een nieuwe personal trainingszone.”

Het is duidelijk dat jullie niet stilzitten! Dat zijn mooie ontwikkelingen. Welke ondernemerstip zou jij kunnen meegeven aan collega ClubJoy ondernemers?

Chantal: “Investeer in een fantastisch team! Deze mensen moeten het namelijk allemaal voor elkaar zien te krijgen. Creëer daarom een cultuur waarin medewerkers passie voor het vak uitstralen en betrokken zijn met jouw club. Dit alles zorgt ervoor dat leden een positief gevoel meekrijgen en graag naar jouw club komen om te sporten. Het is eigenlijk zoals ClubJoy het zegt: ‘share the party & share the fun’. Straal dit dan ook uit.”

IMG 20171012 WA0009