Is groepsfitness instructeur worden iets voor jou?

Met het groeiende aantal mensen dat gezond wil leven en er fit uit wil zien, is er altijd behoefte aan nieuwe instructeurs met een fris enthousiasme om groepsfitness lessen te doceren. Als jij overweegt om de sprong te wagen, of je kent iemand die dit wil, lees dan onderstaand artikel.

clubjoy instructor mindy thoolen

 

Is groepsfitness instructeur worden iets voor jou?

Het zou kunnen dat je enorm gemotiveerd bent om zelf instructeur te worden door de manier waarop en het enthousiasme waarmee een bepaalde instructeur waarbij je lessen volgt, les geeft. Veel instructeurs, zo niet de meeste, beginnen omdat fitness hun passie is en hun uitlaatklep. Vaak is het niet hun hoofdberoep. De realiteit is dat een deel van de groepsfitness instructeurs een professional zijn op een totaal ander gebied zoals bijvoorbeeld een advocaat of een leraar in het basisonderwijs. Voor velen kan het lesgeven een mooi bijberoep zijn. Of iemand nu een full- of een parttime instructeur is, groepsfitness instructeurs nemen hun rol als kennisbron, motivator en lesgever erg serieus.

 

Waar komen nieuwe groepsfitness instructeurs vandaan?

Onder de deelnemers van de groepsfitness lessen is er meestal wel iemand die niet alleen uitblinkt in trouwe opkomst maar ook in uitstraling, de uitvoering van iedere oefening en passie voor fitness. Met een opleiding en de wil om meer te leren is dit vaak precies de persoon die uit kan groeien tot een goede instructeur. Daarnaast zijn er bijvoorbeeld instructeurs die een dans-achtergrond hebben, hun passie voor fitness heeft hun in de fitnessbranche en in de richting van het lesgeven gestuurd. Andere instructeurs kunnen bijvoorbeeld moeders met een parttime job zijn die van een gezonde en sportieve levensstijl houden en die wat bij willen verdienen. Natuurlijk zijn er ook veel groepsfitness instructeurs die tevens personal trainer zijn en houden van de energie die een groep uitstraalt zodra ze deze tot bewegen motiveren. Bovendien is het geven van groepsfitnesslessen voor PT-ers interessant uit het oogpunt van potentiële klanten die ze tijdens deze lessen ontmoeten. Ook zijn er de studenten die gezondheids- en sportgerelateerde studies doen en tijdens hun studies groepfitness instructeur diploma’s behalen. Dit zijn maar een paar voorbeelden.

clubjoy yoga 405 

Hoe begin je met het zoeken naar een baan als instructeur?

Zoals bij veel branches waarbij op mensen gefocust wordt, is het aangaan van zakelijke relaties en netwerken een belangrijke sleutel. Leer instructeurs/trainers kennen in de club waar je zelf sport. Praat met hun voor en na een training en vertel hoe je heet. Zodra je elkaar beter hebt leren kennen maak je ook kennis met de groepsfitnessmanager of degene die verantwoordelijk is voor het aannemen van personeel.

Vraag wat de vereisten zijn om als instructeur in hun club aan de slag te gaan. Soms wordt je gevraagd om een paar minuten les te geven. Als dat zo is, kies een les of format waar je zelf zeker over bent. Of het nu een step, cycle of een yoga les is, straal zelfvertrouwen uit. Onthoud dat er van een instructeur verwacht wordt dat hij/zij de groep leidt, juist cuet, de oefeningen correct uitvoert plus de bewegingen en muziek op elkaar afstemt.

Fitnessketens plaatsen regelmatig vacatures op hun eigen websites. Bekijk ook regelmatig de Facebook pagina’s van sportclubs bij je in de buurt. Daarnaast zijn er de jobsites waarop werkgevers in diverse sectoren zoals de fitnessbranche hun vacatures plaatsen.

 

Ben je na het lezen van bovenstaand artikel gemotiveerd om een opleiding tot ClubJoy instructeur te gaan volgen?

 

In augustus starten we weer met een nieuwe opleidingsronde.

 

De opleidingen zijn specifiek gericht op de programma’s van ClubJoy en het leren lesgeven met behulp van voor-gechoreografeerde groepslessen.

 

clubjoy power 405

  

Wat mag je verwachten

De ClubJoy Instructor opleidingen zijn praktijkgerichte kortdurende opleidingen waarbij je de benodigde skills aanleert zodat je direct, na het succesvol afronden van de opleiding, les kunt gaan geven.

 

Na het positief afronden van deze opleiding ontvang je hèt ClubJoy Instructor Diploma. Daarnaast bieden wij vanuit ClubJoy ook nog eens de mogelijkheid om 4x per jaar deel te nemen aan ClubJoy Conventions zodat je als instructeur, helemaal up-to date blijft. In Nederland zijn veel sportclubs bij ClubJoy aangesloten. Dit wil zeggen dat je als instructeur op veel locaties terecht kunt. Op onze ClubLocator kun je zien waar.

 

BUTTON MEER INFO