In Beeld: Sportcentrum Bellevue

Deze maand in In Beeld: Sportcentrum Bellevue te Voorthuizen. Wij spraken de eigenaar – Jan van Beek – van deze prachtige sportclub met een high end uitstraling. Het aanbod van deze club is uniek en eigentijds. In dit artikel lees je wat Sportcentrum Bellevue uniek maakt.

Bellevue

Jan, wat leuk dat je meewerkt aan dit interview! Je hebt een prachtige sportclub. Hoe zou jij Sportcentrum Bellevue omschrijven?

Jan: “Sportcentrum Bellevue is een club met een high end uitstraling en biedt de service van een boutique club. Het is een club met veel mogelijkheden. Natuurlijk hebben wij een goede fitnessruimte met cardio, kracht en functionele trainingsmogelijkheden. Sinds twee maanden is er in de fitnessruimte echter ook een My Circle Fitness circuit te vinden. Deze lijn biedt de mogelijkheid om een korte en effectieve training te doen van 30 minuten.

De groepslessen die wij aanbieden zijn uiteraard van ClubJoy. Naast de live lessen hebben wij ook een virtueel groepslessentheater. Met deze toepassing bepaalt de sporter zelf welke training hij wil doen en ook wanneer en hoelang.

Naast alle mogelijkheden op het gebied van inspanning, bieden wij ook voldoende ontspanningsmogelijkheden. Zo beschikt het centrum over een zonnebank en sauna.

Voor een medisch probleem hebben wij op gezette tijden een fysiotherapeut in huis. Hiervoor hebben wij een speciale behandelruimte ingericht. De sporter kan via ons interactieve rooster zelf online een afspraak inboeken bij de fysiotherapeut. Daarnaast zijn wij deze maand – per oktober – gestart met de Cryolipolyse Body Wizard. Hiermee kan vet verwijderd worden, wat met intensieve training niet lukt.”  

Dat klinkt vooruitstrevend. Jullie hebben inderdaad een erg compleet en uniek aanbod! Wat is jouw persoonlijke achtergrond? Hoe ben je in de fitnessbranche terecht gekomen? 

Jan: “Samen met mijn vrouw – Ria – ben ik in 1990 gestart met dit sportcentrum. Hoe dat zo is gegaan? Ik was werkzaam in de horeca, maar ook liefhebber van fitness en krachttraining. Mijn vrouw Ria was destijds werkzaam in een kledingwinkel en hield zich bezig met aerobicslessen. Toen wij in 1990 de kans zagen om dit sportcentrum te openen, heeft Ria de opleiding bij Debbie Jenner gevolgd. Zelf heb ik de opleiding tot Fitnesstrainer A afgerond. In 2001 hebben wij het pand kunnen kopen en helemaal verbouwd. Die verbouwing hebben wij ook grotendeels zelf gedaan. Wij hebben samen twee zonen, die jammer genoeg niets hebben met onze sportonderneming. Wel zijn het zelf ook zelfstandig ondernemers.”

Wat leuk om te zien dat jullie eigenlijk gestart zijn met deze onderneming vanuit passie. Klopt dat?

Jan: “Dat klopt wel ja. Los van het feit dat het ons werk is, merk je natuurlijk wel dat sporten gezond is en het heel veel plezier geeft in het leven. Dat werkt motiverend. Je bent immers altijd aan het werk met mensen die voor hun plezier komen sporten. Dat versterkt de passie voor het vak.” 

Jullie werken met ClubJoy programma’s. Waarom die keuze?

Jan: “Wij werken inmiddels al zeven jaar samen met ClubJoy. Daarvoor werkten wij met Les Mills programma’s. Les Mills was ook prima, maar duurder en niet beter dan ClubJoy.”

Bellevue Virtual Theater

Wat is de meest populaire groepsles bij jullie?

Jan: “ClubJoy Cycle is een populaire les bij ons en staat daarom ook iedere dag op het rooster. Deze les is zo’n succes omdat het door iedereen gevolgd kan worden, jong en oud. De les geeft energie en voldoening.”

Wat leuk om te horen Jan! Hebben jullie nog speciale acties of events gepland staan voor de komende maanden?

Jan: “Wij zijn net begonnen met een nieuw fitness systeem: My Circle Fitness. Dit is ideaal voor mensen die niet veel tijd hebben, of willen besteden aan sporten. Per 1 oktober gaat ook het wielrennersabonnement in. Dat houdt in dat ook de wielrenners weer bij ons ClubJoy Cycle gaan volgen. Daarnaast zijn wij momenteel volop bezig met een Facebook en internet campagne, in samenwerking met Hidden Profits.”

Mylon

Op alle fronten zijn jullie aan de weg aan het timmeren. Fitness, groepsfitness en marketing. Heb jij nog een mooie ondernemerstip voor collega ClubJoy clubs?

Jan: “Wat bij ons goed werkt is het virtuele lessysteem. Daarnaast werken wij voor onze ledenadministratie samen met Virtuagym. Met dit systeem hebben wij een goed online lesrooster en bieden wij onze leden de mogelijkheid om eenvoudig een les in te plannen.”