Voorkomen is beter dan genezen!

Voorkomen is beter dan genezen, zo luidt het alom bekende gezegde. Hoewel niet alles te voorkomen is, kunnen wij ons wel zo goed mogelijk voorbereiden op onverwachte situaties. Een BHV-training is in dat kader een voorbeeld bij uitstek. BHV Almere & Scheemda legt uit waarom BHV zo'n belangrijk onderwerp is én heeft een interessant aanbod voor u!

bhv 1024x576

Waarom een BHV-training zo belangrijk is?

Stelt u zich voor dat een bezoeker van uw sportschool tijdens een training een hartinfarct krijgt. Geen van de aanwezige medewerkers heeft een BHV-training of EHBO-training gevolgd, waardoor niet op tijd de juiste hulpverlening kan worden toegepast.  

Een situatie waar u niet aan wilt denken, maar zeker niet uit de lucht gegrepen. Het zou zomaar kunnen gebeuren binnen uw club. De gevolgen van een dergelijk voorval zijn vaak groot. Niet alleen voor het slachtoffer, maar ook voor uw medewerker die niet op tijd kon handelen. Een dergelijke situatie heeft zeker ook een psychische impact op alle betrokkenen. Daarom geldt ook hier weer: voorkomen is beter dan genezen!

De Arbowetgeving

Dat het verstandig is om uw medewerkers te trainen op dergelijke situaties, spreekt eigenlijk voor zich. Het is echter niet alleen verstandig, maar ook een wettelijke verplichting die op u als sportschoolhouder rust.

Een sportschool is - net als ieder ander bedrijf - een instantie die moet voldoen aan de Arbowet. Zo schrijft artikel 15 van de Arbowet voor dat een bedrijf zich moet voorzien van deskundige bijstand op het gebied van bedrijfshulpverlening.

Met een gedegen BHV-opleiding voor uw medewerkers zorgt u niet alleen voor een gevoel van veiligheid onder uw leden en werknemers, u voldoet tevens aan een wettelijke verplichting.

Wat doet BHV Almere & Scheemda?

BHV Almere & Scheemda is een samenwerkingspartner van ClubJoy, die volledig thuis is in de wereld van bedrijfshulpverlening. Wat hebben zij u te bieden?  

De opleidingen van BHV Almere & Scheemda worden allemaal aangeboden in de vorm van een ééndaagse cursus (basis of herhaling). Denk daarbij aan:

  • theorie en praktisch handelen bij een brand;
  • theorie en praktisch handelen bij ontruiming;
  • theorie en praktisch handelen bij niet-spoedeisende (eerste) hulp;
  • theorie en praktisch handelen bij spoedeisende (eerste) hulp. 

Tijdens een cursus leer je een beginnende brand blussen; communicatiewijzen; reanimatie met AED, diverse grepen; verbandleer en omgang met sportblessures; taken van een BHV-er en de BHV organisatie.

Speciaal aanbod

BHV Almere & Scheemda biedt de BHV-cursus aan op uw locatie (vanaf vijf deelnemers). Daarnaast worden diverse cursussen aangeboden in Almere en Scheemda.

De kosten:

  • Basis BHV-opleiding € 130,- excl. btw (normaal € 165,- excl. btw).
  • Herhaling BHV- opleiding € 100,- excl. btw (normaal € 125,- excl. btw).
  • Alleen reanimeren basis € 35,- excl. btw.
  • Herhaling reanimeren € 30,00 excl. btw.

Roy van Zal

Wilt u meer informatie over de BHV-opleidingen, neemt u dan gerust contact op met Roy van Zal via info@bhv-almere-scheemda.nl of het telefoonnummer 06-12361868. Voor meer informatie kunt u ook terecht op de webpagina www.bhv-almere-scheemda.nl.